Dit zijn de veelgestelde vragen


Wat houdt de behandeling in?

  • Tijdens deze training krijg je informatie over wat misofonie is.
  • Leer je effectieve strategieën en technieken op basis van de cognitieve gedragstherapie om je reacties op triggergeluiden te beheersen.
  • Er worden thuiswerk opdrachten meegegeven om met het geleerde aan de slag te gaan en toe te passen.
  • De training is een groepsbehandeling voor volwassenen die ook misofonie hebben waar je je ervaringen kunt delen en kunt leren van anderen.
  • Voordeel van deze training is dat je het vanuit huis kunt volgen, het is nl. online. Er zijn 8 bijeenkomsten van ieder ongeveer 1,5 uur. Na de bijeenkomsten volgt nog een individueel afsluitend gesprek.
  • De training wordt gegeven door een ervaren psycholoog/cognitief gedragstherapeut op het gebied van misofonie.

Voor meer informatie en een kennismakingsgesprek, neem contact op via: misofoniepsycholoog@gmail.com

Na aanmelding vindt er eerst een intakegesprek van ongeveer een uur plaats om te bepalen of deze training bij je past.

naar boven ^


Wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekering?

Het is goed om dit bij je zorgverzekeraar te informeren, maar over het algemeen wordt de behandeling niet vergoed omdat misofonie op dit moment nog niet is opgenomen in het psychiatrisch handboek (DSM-V), en als zodanig door de zorgverzekeraar nog niet erkend wordt als diagnose. Wel kun je het bij de inkomstenbelasting opgeven als gemaakte zorgkosten omdat de behandeling gegeven wordt door een ervaren psycholoog.

naar boven ^


Helpt de behandeling bij mij ook?

De mensen die het meeste vooruit gaan zijn degenen die iedere dag de opgegeven oefeningen en huiswerk doen. Dan bereik je het meeste resultaat.

naar boven ^


Kan het erger worden?

Doordat je in het begin je bewust bezig bent met de misofonie kan het in het begin lijken alsof het erger wordt. Echter dit is omdat je je er meer bewust van bent. Dit effect verdwijnt naarmate de behandeling vordert en je steeds meer tools en technieken in handen krijgt om met je misofonie om te gaan.

naar boven ^

Meld je nu aan: misofoniepsycholoog@gmail.com