Behandeling

De behandeling bij de Misofoniepsycholoog.nl is gebaseerd op de cognitieve gedragstherapie, een bewezen effectieve behandelmethode (Amsterdam UMC (AMC) protocol) voor misofonie. De behandeling is voor wat betreft de groepsbehandeling voor volwassenen in 2 delen opgesplitst.

Tijdens de Basistraining Misofonie krijg je informatie over wat misofonie is. Leer je effectieve strategie├źn en technieken op basis van de cognitieve gedragstherapie, o.a. ontspanningsoefeningen, aandachtstraining om je reacties op je misofoniegeluiden te beheersen. Er worden thuiswerk opdrachten meegegeven om met het geleerde aan de slag te gaan en deze toe te passen in het dagelijks leven. De Basistraining Misofonie is een groepsbehandeling voor volwassenen die ook misofonie hebben waar je je ervaringen met elkaar kunt delen en ook van elkaar kunt leren.

In de Vervolgtraining Misofonie leer je actief de opgedane vaardigheden uit de Basistraining toe te passen tijdens het oefenen met de misofonietriggers en nieuwe positieve associaties koppelen aan het misofonie geluid. In de Vervolgtraining is het wederom belangrijk dat je thuis met de aangereikte stof gaat oefenen. Hierbij is steun vanuit de directe omgeving erg waardevol. Er wordt een Partner-/familiebijeenkomst georganiseerd waarbij partners/familieleden/vrienden ook leren wat misfonie precies inhoudt en er vragen gesteld kunnen worden.

Alle behandelingen/trainingen zijn online. Het voordeel hiervan is dat je het vanuit huis kunt volgen. Tevens worden alle behandelingen gegeven door een ervaren psycholoog/cognitief gedragstherapeut op het gebied van de misofonie. Ervaring over misofonie is opgedaan bij het Amsterdam UMC (AMC).